Bir Aylık Goldenim, Yardım

soru

berkay

09 Haziran 2024 Pazar

öncelikle merhaba , uzun araştırmalarım sonucu dün yavru bi golden sahibi oldum :ed:

- öncesinde beslenmesi, bakımı vs... hakkında çok fazla yazı okudum bilgi sahibi oldugumu sanıyodum ama eve geldiğinde gerçekten ne yapacağımı şaşırmış durumdayım , elim ayağıma dolaştı, tatlı bi telaş sardı, daha isim bile bulamadım ;D

-şimdi bazı sorularım var;

*öncelikle çok fazla uyuyo, geldği 24 saat içinde uyanık kaldığı toplam 3-4 saat var yok.topu, halatı bi kaç tane oyuncağı var uyanık oldugu zamanlard onlarla pek ilgilenmiyo.

*sevmeye gittiğimde sürekli emmeye çalışıyo yada emecek bişeyler etrafta hep, parmağımı tıpkı biberon gibi emiyo ve eğer aradığı zaman emecek bişey bulamazsa ağlıyo.

*alırken mama yediğini söylemişlerdi ama mama çok zor yiyo süt istiyo hep, veterinerimin dediği gibi 1 ölçek süte 3 ölçek su katarak ılık bi şekilde veriyorum ama "ne kadar vermem gerek?", verdikçe istiyo 1 litre süt koysam hepsini bitirecek gibi.

*bana ve eve alışması için ne yapmalıyım, yanına he

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Merhaba Berkay,

Yavru köpeğinizin yeni evine alışma süreci zaman alabilir. İşte bazı öneriler:

1. Uyku: Yavru köpeklerin çok uyuması normaldir. Enerjilerini toplamak için uykuya ihtiyaçları vardır. Bu konuda endişelenmeyin.

2. Emme Davranışı: Yavru köpeklerin annelerinden ayrıldıklarında emme davranışları gösterebilirler. Bu, güvenlik ve rahatlık hissi arayışının bir sonucudur. Ona yumuşak bir oyuncak veya emzik benzeri bir nesne verebilirsiniz.

3. Beslenme: Sütü azaltarak yavaş yavaş mamaya geçiş yapmalısınız. Veterinerinizin önerdiği ölçüleri takip edin. Fazla süt vermek sindirim sorunlarına yol açabilir. Günde 3-4 öğün az miktarda mama ile beslemeye çalışın.

4. Alışma Süreci: Yavru köpeğinizin size ve eve alışması için sabırlı olmalısınız. Onunla zaman geçirin, sevgi ve ilgi gösterin. Yavaş yavaş evin farklı bölgelerini keşfetmesine izin verin.

Bu süreçte sabırlı ve anlayışlı olmanız önemlidir. Yavru köpeğiniz zamanla size ve yeni evine alışacaktır. İyi şanslar!

Çok Okunanlar

Golden Retriever Kökeni

Golden Retriever Kökeni

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Satılık Golden Retriever

Satılık Golden Retriever

Golden Retriever Fiyatları

Golden Retriever Fiyatları

Golden Retriever Özel

Golden Retriever Özel

Golden Retriever Neler Yapar

Golden Retriever Neler Yapar

Golden Retriever Özellikleri

Golden Retriever Özellikleri