Tüğ Döküyor, Isırıyor Ve Mamasını Yemek Yerıne Ben Ne Yersem Onu Yemek İstiyor :(

soru

sinem

07 Haziran 2024 Cuma

3aylık bi goldenım var dunya tatlısı bu aralar çok tüğü dokulmeye basladı önceden veterinerimz çok tavuk yediği için oldugunu soyledi tavugu kestk uzn sure mamayı reddetti bizde mecbur yogrtekmek yada çorba falan vermeye basladk sonrasında cok kilo aldı bu aralarda çok tüg dökmeye basladı ve çok ısırma eylemınde bulunuyor sevemıyorum bıle canımı yakıyor cok. ne yapmalıyım bilmiyorum bana geldğinde çok kucuktu ve kanszlıgı vardı sımdı vitamini sagyesınde daha ıyı ancak ne söz dinliyor nede ısırması bıttı ayrıca tügde dökmeye basladı onun icin endişeleniyorum :( yardmcı olursanz sevinirim

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Sinem, 3 aylık bir golden retriever yavrusu için tüy dökmesi, ısırma eğilimi ve yemek sorunlarıyla ilgili birkaç öneride bulunabilirim:

1. Tüy Dökülmesi: Bu yaşta tüy dökmesi normal olabilir, ancak beslenmesi ve genel sağlığı açısından dikkatli olmalısın. Veterinerinle tekrar görüşüp, uygun bir mama önerisi alabilirsin. Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri içeren mamalar tüy sağlığını destekler.

2. Isırma Eğilimi: Yavru köpeklerde ısırma, diş çıkarma döneminde normaldir. Ona uygun çiğneme oyuncakları alarak bu davranışı yönlendirebilirsin. Isırdığında sert bir şekilde "hayır" diyerek ve alternatif bir oyuncak sunarak eğitmeye çalış.

3. Yemek Sorunları: İnsan yemeği yerine, veterinerin önerdiği kaliteli köpek mamasına devam etmelisin. Yemeği reddederse, sabırla ve istikrarla sadece mama vermeye devam et. Alternatif yiyecekler sunmak, onun mamayı reddetme alışkanlığını pekiştirir.

4. Genel Sağlık: Kansızlık ve diğer sağlık sorunları için düzenli veteriner kontrollerine devam etmelisin. Vitamin ve mineral takviyelerine veterinerin önerdiği şekilde devam et.

Umarım bu öneriler yardımcı olur. Sabırlı ve tutarlı olmak, yavru köpeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olacaktır.

Çok Okunanlar

Satılık Golden Retriever

Satılık Golden Retriever

Golden Retriever Resimleri

Golden Retriever Resimleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Golden Retriever İsimleri

Golden Retriever İsimleri

Golden Retriever Fiyatları

Golden Retriever Fiyatları

Golden Retriever Özel

Golden Retriever Özel

Golden Retriever Kökeni

Golden Retriever Kökeni

Golden Retriever Eğitimi Nasıl Yapılır?

Golden Retriever Eğitimi Nasıl Yapılır?